Aanbevolen boeken

  • Balans in je brein

    De microbe mens; het belang van het onzichtbare leven door Remco Kort

Intro Balans in je brein

Bioloog Lida van der Kley is al ruim 30 jaar werkzaam in de milieu- en watersector. Toen in de zomer van 2015 haar 21-jarige studerende zoon geheel onverwacht in een psychose belandde, kwamen al haar moederinstincten naar boven. Hij moest en zou weer beter worden!

In haar zoektocht naar een wetenschappelijke verklaring van wat er in zijn hersenen aan de hand was, vond ze uiteindelijk de oplossing die leidde tot zijn genezing. Maandenlang lukte het hem niet om met de gangbare medicatie uit de psychose te raken. Hij kreeg zelfs verschijnselen van 'katatonie', waarbij hij ook zijn spraak grotendeels verloor. Maar met speciale voeding, die de neurotransmitters in zijn brein weer in balans bracht, was hij binnen een paar dagen genezen.

Met haar ervaringsverhaal wil Lida iedereen die dit overkomt, of iemand kent die aan een psychose of angststoornissen lijdt, een handreiking bieden. Maar ook hoop en perspectief op genezing, want volledig herstel is wel degelijk mogelijk, zoals uit dit verhaal blijkt.

Deel bericht