Voeding voor vitale hersenen

Omega-3: Deze bouwsteen voor de hersenen zit bijvoorbeeld in vette vis (zalm, makreel, haring), lijnzaad-, chiazaad- of hennepzaadolie, krillolie en (wal)noten.

Vitamine B-complex: B-vitaminen spelen een belangrijke rol bij de energievoorziening van de cellen en een goede werking van het zenuwstelsel. Kijk op www.vitamine-info.nl welke producten de verschillende B-vitaminen bevatten.

Vitamine C: Vitamine C beschermt de cellen tegen 'vrije radicalen' en is onmisbaar voor een goede hersenfunctie. Vitamine C zit vooral in vers fruit en groente.

Vitamine D: Vitamine D zit in de voeding vooral in vette vis, zoals haring, zalm en makreel. Je haalt het ook uit de zon!

Vitamine E: Vitamine E voorkomt, net als vitamine C, celbeschadiging. Het zit onder meer in noten, zonnebloemolie en margarine.

Mineralen: Met name magnesium is belangrijk als 'anti-stress'-mineraal. Groene groenten zijn rijk aan magnesium (spinazie, broccoli, boerenkool), maar ook noten, sojabonen, schelpdieren en pure chocola bevatten magnesium.